25 Φεβρουάριος 2013, 16:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2014, 11:18

Το αποτέλεσμα της δίκης Μπουτάρη - Γεωργιάδη

  • Μπουτάρης vs Πόντιοι: Αύριο η δίκη

Αθώος κρίθηκε πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Γεωργιάδης, για το γνωστό θέμα της "παράνομης κατάληψης" της Πλατείας Αγίας Σοφίας στις 19 Μαΐου 2012, με σκοπό να πραγματοποιηθεί εκεί η εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σήμερα στο δικαστήριο ως εκπρόσωπος του Γιάννη Μπουτάρη εμφανίστηκε ο δικηγόρος Ιορδάνης Νεστορίδης ο οποίος υποστήριξε ότι η δίωξη έγινε περίπου από λάθος και ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν θέλησε ποτέ να απαγορεύσει την εκδήλωση για την Γενοκτονία! Μίλησε επίσης για εκ παραδρομής χειρισμό της υπόθεσης από έναν υπάλληλο της υπηρεσίας που ούτε τέτοια εντολή είχε αλλά ούτε είχε ενημερώσει για τις ενέργειές του τον κ. Δήμαρχο.

Φυσικά είναι γνωστό ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είχε κάνει σχετικές δηλώσεις τόσο στα ΜΜΕ όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις οποίες είχε στραφεί εναντίον των διοργανωτών! Σήμερα όμως έριξε την ευθύνη σε έναν υπάλληλο...

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ενημερωμένος για την εκδήλωση της γενοκτονίας, η οποία αποτελεί σημαντικό γεγονός για όλον τον ελληνισμό και δεν μπορεί να εμφανίζεται ως κατάληψη δημοσίου χώρου. "Μόνο επί Μπουτάρη ο Δήμος δεν απάντησε στα έγγραφα μας, κάτι το οποίο εκλάβαμε ως σιωπηλή συναίνεση", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη Δίκη προσήλθε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης Γιώργος. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι χρέος όλων να τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων και αποκάλυψε μάλιστα ότι η ΠΟΕ είχε ενημερώσει τον Δήμο με πολλά έγγραφα στα οποία όμως ο κ. Μπουτάρης δεν απαντούσε.
 
Σχετικά άρθρα: