24 Φεβρουάριος 2013, 12:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2014, 11:19

Μπουτάρης vs Πόντιοι: Αύριο η δίκη

  • Μπουτάρης vs Πόντιοι: Αύριο η δίκη

Για αύριο 25 Φεβρουαρίου 2013 έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, για την «παράνομη» χρήση της πλατείας Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου), ανάμεσα στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.). Η αρχική ημερομηνία της δίκης ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2012 αλλά οι συνεχείς κινητοποιήσεις των δικαστικών κατέστησαν αδύνατη την διεξαγωγή της.

Θυμίζουμε το ακριβές περιστατικό: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παραχωρήσει στην Ομοσπονδία το χώρο της πλατείας για να διοργανωθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαΐου 2012 και ζήτησε από την αστυνομία να ελέγχει τους διοργανωτές την ημέρα αυτή. Οι αστυνομικοί εκτελώντας τις εντολές του, βεβαίωσαν παράβαση σε βάρος της Π.Ο.Ε. για παράνομη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας. Υπεύθυνος για την διεξαγωγή της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Γεωργιάδης (Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε) του οποίου οι αστυνομικοί κράτησαν τα στοιχεία.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστειλε κλητήριο στον κ. Γεωργιάδη καλώντας τον να δικαστεί ως ο κύριος υπαίτιος της υπόθεσης. Η δίκη είχε οριστεί για τις 22 Νοεμβρίου αλλά αναβλήθηκε και η νέα ημερομηνία που δόθηκε είναι η 25η Φεβρουαρίου 2013 σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης.

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε το κλητήριο που στάλθηκε στον κ. Γεωργιάδη

Επιμέλεια: Κάλλη Ε. | Pontos-News.Gr

Σχετικά άρθρα:

Μπουτάρης και Πόντιοι στο δικαστήριο

Αναβολή της δίκης Μπουτάρη - Γεωργιάδη

Μπουτάρης: Δεν έχω κόντρα με τους Πόντιους. Συμφιλιωθήκαμε!

Gallery