24 Ιανουάριος 2013, 14:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:13

Μπουτάρης: Δεν έχω κόντρα με τους Πόντιους. Συμφιλιωθήκαμε!

  • Μπουτάρης: Δεν έχω κόντρα με τους Πόντιους. Συμφιλιωθήκαμε!

Ο Γιάννης Μπουτάρης στην συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα διδασκαλίας ποντιακής διαλέκτου σήμερα το πρωί ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει κόντρα με τους Πόντιους.

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα διδασκαλίας για την ποντιακή διάλεκτο παραχώρησε νωρίτερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival.gr κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στη διαμάχη που είχε με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργο Παρχαρίδη.

Χαρακτήρισε το θέμα που προέκυψε τότε «βλακώδες και γελοίο». «Εγώ έχω σχέση με Ποντίους. Τα εγγονάκια μου είναι βλαχοποντιάκια. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα των Ποντίων. Άλλο αν βλαχοκρατείται».

Για τη μη παραχώρηση της πλατείας στην ΠΟΕ σχολίασε: Έγινε μια παρεξήγηση. Εγώ ήθελα να κάνω μια εκδήλωση για όλους. Να ενώσω τις αντιμαχόμενες πλευρές. Ο Παρχαρίδης αρνήθηκε και ενώ ήρθε μετά στο Δημαρχείο και συμφιλιωθήκαμε έφτασε η κλήση που τους είχε κόψει η αστυνομία εκείνη την ημέρα και άρχισαν να με ξεφωνίζουν. Είναι δεδομένο ότι θα παρασταθούμε στο δικαστήριο για να ακυρωθεί. Είναι γελοίο το θέμα που προέκυψε. Η διατήρηση διαφόρων γλωσσικών ιδιωμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική. Γι αυτό και φτιάχνουμε το πρόγραμμα της διατήρησης της ποντιακής διαλέκτου.

Σχετικά άρθρα:

Η Θεσσαλονίκη στηρίζει την ποντιακή διάλεκτο