17 Ιανουάριος 2013, 07:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:16

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε πολλά μέρη της Ελλάδας

  • Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε πολλά μέρη της Ελλάδας

Η κακοκαιρία συνεχίζεται σε πολλά μέρη της Ελλαδας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στην Αττική

Με νεφώσεις θα ξεκινήσουμε στην Αττική σήμερα, αλλά σταδιακά και ως τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς κατά βάση βροχές. Οσο πιο κεντρικά (ή κεντρονότια) και νοτιο-δυτικά πηγαίνουμε, πιθανότατα εκεί και τα περισσότερα φαινόμενα. Προχωρώντας χρονικά μέσα στην ημέρα, τα φαινόμενα θα τείνουν να αυξηθούν τοπικά (δεν θα είναι συνεχόμενου χαρακτήρα), ενώ ως αργά το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικά κυρίως διευθύνσεις 5-6Bf, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-14 ή και 15°C, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι περί τους 2°C χαμηλότερα (8-12 ή και 13°C).

Σημείωση: Εντυπωσιακές ήταν οι καταιγίδες στην Αττική (χθες το πρωί έως και μεσημέρι) και για τη δυναμική τους και για την χρονική τους διάρκεια. Μάλιστα στη μέγιστη τιμή της, το ύψος βροχόπτωσης πλησίασε τα 50 χιλιοστά!!!

Υπόλοιπη Ελλάδα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Δ. Στερεά, Πελοπόνησο, Ηπειρο και κεντρική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, χιόνια και στα χαμηλά ορεινά ως τις πρωϊνές ώρες, που σταδιακά θα ανεβαίνουν μέτρα (χοντρικά όρια από 800-1500μ.) όσο προχωράμε στη μέρα, ενώ οι ισχυροί νοτιάδες ΝΔ) το...βιολί βιολάκι, κυρίως στο Ιόνιο (7-8Bf). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή χαμηλά, αλλά στα πιο ψηλά θα σημειώσει μια άνοδο, ανεβάζοντας και τα χιόνια σε πιο ψηλά υψόμετρα.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα σήμερα 17 Ιανουαρίου 2013

Γενικά ήπιες συνθήκες για την εποχή θα επικρατήσουν σήμερα στην πρωτεύουσα του Πόντου. Αυξημένες νεφώσεις θα έχει σήμερα στην Τραπεζούντα, συνοδεία πολύ ισχυρών νοτιάδων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-12 ή και 13°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr