20 Νοέμβριος 2012, 17:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2014, 11:30

Μπουτάρης και Πόντιοι την Πέμπτη στο δικαστήριο

  • Μπουτάρης και Πόντιοι την Πέμπτη στο δικαστήριο

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 στέλνει στο δικαστήριο ο δήμαρχός της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), επειδή χρησιμοποίησαν όπως λέει την πλατεία Αγίας Σοφίας για την επέτειο μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, 19 Μαΐου 2012, χωρίς την άδειά του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παραχωρήσει στο σωματείο το χώρο της πλατείας για να διοργανωθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαΐου 2012 και ζήτησε από την αστυνομία να ελέγχει τους διοργανωτές την ημέρα αυτή. Οι αστυνομικοί εκτελώντας τις εντολές του βεβαίωσαν παράβαση σε βάρος της Π.Ο.Ε. για παράνομή κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας. Τις εργασίες για το στήσιμο και την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο κ. Γιώργος Γεωργιάδης (Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε) του οποίου οι αστυνομικοί κράτησαν τα στοιχεία.

Έπειτα η ιστορία είναι λίγο ή πολύ γνωστή: Ο δήμαρχός Θεσσαλονίκης έστειλε κλητήριο στον κ. Γεωργιάδη καλώντας τον να δικαστεί ως ο κύριος υπαίτιος της υπόθεσης. Ο ίδιος σχολίασε, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης: "Δήμαρχε είναι τιμή μου που με πας κατηγορούμενο. Θα έχω 353.000 μάρτυρες μαζί μου. Θα τα πούμε τότε και στις εκλογές".

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη της αντιπαράθεσης και δήλωσε ότι : "Ο ίδιος ο Δήμαρχος μου ζήτησε συγγνώμη για το ότι δεν μας παραχώρησε άδεια και μου είπε ότι θα στηρίξει το σωματείο και ότι θα δημιουργήσει μνημείο ποντιακού ελληνισμού. Του ζήτησα εγγράφως τη συγγνώμη του και δεν μου την έστειλε ποτέ".

Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης.

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε το κλητήριο που στάλθηκε στον κ. Γεωργιάδη

Επιμέλεια: Κάλλη Ε./Pontos-News.Gr

Gallery