10 Νοέμβριος 2012, 11:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:53

Χάρισε ζωή ο Φάρος, στην συγκινητική εκδήλωσή του

  • Χάρισε ζωή ο Φάρος, στην συγκινητική εκδήλωσή του

Ο Σύλλογος Πόντιων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» διοργάνωσε χθες το απόγευμα μία ιδιαίτερα συγκινητική και επιμορφωτική εκδήλωση, με την οποία πραγματικά πιστέυουμε πως "χάρισε ζωή"!

Ο πάντα ενεργός και ευαισθητοποιημένος σύλλογος μαζί με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών και τους ειδικούς γιατρούς που είχαν προσκληθεί, μίλησαν για την σημασία της Δωρεάς Μυελού των Οστών. Επεσήμαναν τα πολλαπλά οφέλη στο να γίνουμε δότες, δίνοντας την δυνατότητα να χαρίσουμε ζωή σε έναν άνθρωπο που πάσχει από ασθένειες του αίματος και χρίζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ ενθαρρυντική, καθώς η αίθουσα του συλλόγου γέμισε κυριολεκτικά. Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Σαββίδου Σοφία παρουσίασε την εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινημένη. Προβλήθηκαν βίντεο με εμπειρίες ατόμων που έχασαν πολύ κοντινούς τους ανθρώπους, επειδή δεν υπήρξε δότης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γραφάκος Στέλιος, διευθυντής μονάδας μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο νοσοκομείο παίδων "Αγία Σοφια", ο οποίος ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η διαδικασία. Τα χορευτικά τμήματα πλαισίωσαν την ιδιαίτερη βραδιά με την καθοδήγηση της κ. Σαββίδου, ενώ η θεατρική ομάδα του Φάρου παρουσίασε ένα μονόπρακτο του κ. Σαχανίδη στην Ποντιακή διάλεκτο, το οποίο ήταν απόλυτα επηρεασμένο από το θέμα της ομιλίας. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

Τέλος η κ. Σαββίδου προσέφερε ένα συμβολικό και ιδιαίτερο δώρο στους ομιλητές της εκδήλωσης, στον κ. Σαχανίδη, αλλά και στο Pontos-News.Gr για την χορηγία που προσέφερε.

Να σημειώσουμε ότι η χθεσινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, μέλος του Συλλόγου που έφυγε από την ζωή πέρυσι στα 21 του χρόνια, για τον οποίο μάλιστα, ο κ. Σαχανίδης απήγγειλε ένα ποίημα στην ποντιακή διάλεκτο, ένα πραγματικό άγγιγμα ψυχής...

Μπορείτε κι εσείς να κάνετε αίτηση για να γίνετε δότης. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το Pontos-News.Gr από το ξεκίνημά του στηρίζει και πάντα θα στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες.

Επιμέλεια: Κάλλη Ε. Pontos-News.Gr

Παρακολουθήστε το βίντεο με την πολύ όμορφη θεατρική παράσταση στα ποντιακά, αλλά και φωτογραφικό υλικό:

Gallery